divendres, 11 de gener del 2008

"Parxes de nicotina"

Perquè es fan servir?

- Els “parxes de nicotina”, els fan servir les persones que estan deixant de fumar ja que conté una font de nicotina que redueix els símptomes de l'absència del tabac (redueix “el mono”).

Com es fa servir?

  • S'apliquen sobre la pell una vegada al dia, generalment a la mateixa hora sempre. Es col.loquen en zones de pell neta, i sense pèl (per exemple, part superior del tòrax...), i mai en zones irritades o amb ferides. S'han de fer servir un cada 16 i 24 hores, segons les instruccions, si per alguna situació es cau s'ha de llençar i fer servir un altre, i desprès de dues setmanes, es recomanable començar a disminuir les dosis de forma gradual. Finalment, desprès de 6 i 20 setmanes, es podria curar.

Quins són els efectes secundaris que es poden patir?


-Encara que els efectes secundaris d'aquest medicament no són gaire probables, també hi ha casos en que es poden patir. Si algun cop passa s'ha d'anar al metge ràpidament. Els efectes que es poden patir, són els següents:

  • Marejos, cefalees (mal de cap), mal d'estomac, vòmits, diarrea, inflamació o irritació al lloc on es va posar el “parxe”

Si es pàteixen alguns d'aquests cassos s'hauria de trucar als metges ràpidament:
- Molta inflamació, crisis convulsives, freqüència cardíaca irregular, dificultat per respirar.


Pau Navarro Vázquez