diumenge, 30 de desembre del 2007

El tabaquisme

El tabaquisme és l’addicció al tabac provocada, principalment, per un dels seus components actius, la nicotina; l’acció d’aquesta substància acaba condicionant l’abús del seu consum.
El fumar pot ser el causant de diverses malalties, com el càncer de pulmó, la bronquitis tipus R2, el emfisema pulmonar (perforació dels pulmons), i un tipus de grip nociva per la qual el cervell pot absorbir l’aigua que ingerim.
Fumar un només cigarret dóna lloc a una elevació del ritme cardíac, la freqüència respiratòria i la tensió arterial. El fum produeix una reacció irritant en les vies respiratòries. La producció de moc i la dificultat d’eliminar-lo és la causa de la tos. A causa de la inflamació contínua es produeix bronquitis crònica. També produeix una disminució de la capacitat pulmonar, produint al fumador major cansament i disminució de resistència en relació a un exercici físic.
Determinades substàncies cancerígenes del fum del tabac que passen a la sang indueixen càncer en diversos òrgans, principalment en els pulmons, la laringe i la boca.



Robert Boix
3er A