dimarts, 22 de gener del 2008

CARDIÒPATIES CONGÈNITES

Es refereix a problemes amb l'estructura i funció cardíaca a causa de un desenvolupament anormal del cor abans del naixement. Congènit significa present al néixer. La cardiopatía congènita (CHD, per les seves sigles en anglès) pot descriure molts problemes diferents que afecten al cor. Segons la American Heart Association (Associació Nord-americana del Cor), al voltant de 35.000 bebés neixen cada any amb algun tipus de malformació congènita cardíaca. La cardiopatía congènita és responsable de més morts en el primer any de vida que qualsevol altre defecte de naixença. Molts d'aquests defectes necessiten un seguiment curós i, encara que alguns es guareixen amb el temps, uns altres requeriran tractament

Encara que la cardiopatía congènita està present al néixer, els símptomes poden no ser obvis immediatament. Defectes com la coartación de la aorta poden no manifestar-se durant molts anys. Altres problemes, com una comunicació interventricular (VSD, per les seves sigles en anglès) petita, poden no causar cap problema i algunes persones amb aquesta afecció poden tenir activitat física i un període de vida normals Algunes cardiopatías congènites es poden tractar simplement amb medicaments, mentre que unes altres exigeixen una o més intervencions quirúrgiques. El risc de mort per cirurgia de cardiopatía congènita ha caigut des d'aproximadament 30% en la dècada del 70 a menys del 5% en la majoria dels casos actualment. La cardiopatía congènita sol estar dividida en dos tipus: cianótica (coloració azulada producte d'una relativa falta d'oxigen) i no cianótica.

Aquests problemes poden presentar-se com lesions úniques o en combinacions. La majoria de les cardiopatías congènites es presenten com un defecte aïllat sense associació amb altres malalties. No obstant això, també poden ser part de diverses síndromes genètics i cromosómicos, com la síndrome de Down, la trisomía 13, la síndrome de Turner, la síndrome de Marfan, la síndrome de Noonan i la síndrome de Ellis-van Creveld. Per a la majoria de defectes cardíacs congènits no es pot identificar una causa coneguda i es continuen fent investigacions sobre aquest tipus de cardiopatías. Medicaments com l'àcid retinoico per al acné, substàncies químiques, l'alcohol i infeccions (com la rubèola) durant l'embaràs poden contribuir que es presentin alguns problemes cardíacs congènits.


Algunes Prevencions

S'ha d'evitar el consum d'alcohol i altres drogues durant l'embaràs. ALS metges se'ls ha de fer saber que una dona està embarassada abans de prescriure-li algun medicament. S'ha de realitzar un examen de sang al començament de l'embaràs per a veure si la dona té immunitat contra la rubèola. Si la mare no té immunitat, ha d'evitar qualsevol exposició possible a aquesta malaltia i ha de ser vacunada immediatament després del part.


Jessica Ramirez

3er A